Cabomba verspreiding

Bent u op de Loosdrechtse Plassen? Dan helpt u toch!

Vaart u op de plassen, dan komt u cabomba en vederkruid tegen. Deze waterplanten horen hier niet en zijn een plaag voor watersporters, zwemmers en vissers. Ze verspreiden zich snel door losse stukken die wortel schieten. Alleen samen kunnen we dat voorkomen.

Voorkom verspreiding van cabomba

Wat voor waterplanten zijn het?

De waterplanten cabomba (waterwaaier) en (ongelijkbladig) vederkruid kent u misschien als aquariumplanten. Zij komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en horen niet thuis in onze plassen. Ze zijn niet alleen een plaag voor recreanten, ze verdringen ook andere planten en dieren die hier wél thuishoren. De plantenstengels verspreiden zich snel, vooral als u er doorheen vaart. Ook de kleine stukjes zijn een gevaar! Deze drijven weg en wortelen zich verderop. Vooral bij stilstaand water, in de luwte, verzamelen de losse delen zich. Ze vormen dan snel een nieuwe plaag.

Regels tegen cabomba verspreiding
Cabomba waterplanten

Meer informatie over Cabomba

Heeft u vragen over Cabomba of het verwijderen hiervan in de haven of ligplaats? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij verdere verspreiding voorkomen. Bekijk ook de website van Wijdemeren voor meer informatie.