Vetus boegschroeven en hekschroeven

Waarom een Vetus boegschroef of hekschroef?

Het zijn de stilste ter wereld! Door de kunststof 6-blads propeller wordt cavitatie in de boegschroef tunnel geminimaliseerd, zorgt de spiraalvertanding voor minder geluid en door gebruik van een flexibele koppeling tussen het staartstuk en de as worden trillingen voorkomen. Al 30 jaar is de Vetus boegschroef een begrip in de watersport, en is de meest stille en betrouwbare boegschroef ter wereld.

Boegschroef of hekschroef in laten bouwen?

Als Vetus Center zijn wij gespecialiseerd in het inbouwen van Vetus boegschroeven, in zowel staal als polyester. Voor het berekenen van de benodigde boegschroef, tunnel, extra accu of accessoires bent u bij JSB-Loosdrecht aan het juiste adres. Wij nemen samen met u de mogelijkheden door en bekijken de huidige situatie in de boot. ​Het inbouwen van een boegschroef kan binnen 2 dagen gerealiseerd worden. ​Hiervoor zal de boot op de kant gestalt worden en zagen of slijpen wij zelf de benodigde gaten voor de boegschroef tunnel. ​Van belang is dat bij een polyester boegschroef tunnel het bevestigingsmateriaal goed kan drogen en uitharden. ​Bij het plaatsen van een stalen koker in een stalen schip zal deze worden ingelast.

Voor inbouw op maat bieden wij u graag advies. Zo kunnen wij het schip allereerst bekijken welke mogelijkheden aanwezig zijn en onderdelen benodigd zijn, of er daadwerkelijk ruimte is, wat aangepast moet worden, en of een extra accu benodigd is. Zo bent u zeker van een juiste aanpak en geen verassingen achteraf.

Voor het inbouwen van de juiste boegschroef vind u hieronder een schema waarin u de juiste kgf (kilogram force of stuwkracht) kunt kiezen voor uw schip.

Keuzetabel stuwkracht – bootlengte

Stuwkracht in kgf:                               Geschikt voor boten:

25 kgf van 5,5 tot 8,5 meter
35 kgf van 6,5 tot 10 meter
55 kgf van 8,5 tot 12,5 meter
60 kgf van 9 tot 13 meter
75 kgf van 10,5 tot 15 meter
95 kgf van 12 tot 17 meter
125 kgf van 14 tot 20 meter

Bekijk hier alle Vetus boegschroeven.

Maak kennis met de Vetus BOW PRO

Deze revolutionaire boegschroef geeft u totale controle bij het aan- of afmeren van uw boot. De proportionele werking van deze onderhoudsvrije borstelloze motor zorgt er voor dat u langere tijd gebruik kunt maken van het vermogen van de boegschroef. Deze nieuwe boegschroef is al leverbaar vanaf 30 kgf. Lees hier meer over de Vetus BOW PRO boegschroeven.